Cristiano Ronaldo avere și salariu în 2021: Cristiano Ronaldo este un jucător portughez de fotbal, ambasador de produse și antreprenor. În acest moment, averea lui Cristiano Ronaldo este de $500 milioane. Acesta este unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din lume. Într-un an, Ronaldo câștigă cu ușurință $100-150 milioane din salariu și reclame. De exemplu, în 2020 Ronaldo a câștigat $120 milioane – aproape $70 milioane din salariu și $50 milioane din contracte de promovare pentru companii precum Nike, Clear sau Herbalife.

care este averea lui cristiano ronaldo

Avere Ronaldo: $500 milioane dolari
Salariu Ronaldo: $70 milioane dolari
Data nașterii: 5 februarie 1985 (36 ani)
Înălțime: 1.85m
Profesie: jucător de fotbal, antreprenor
Ultima actualizare: 2021

Cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile, Cristiano Ronaldo și-a câștigat locul printre legende precum Pele, Maradona sau George Best. Cunoscut și ca ”CR7”, acesta este deseori comparat cu Messi într-o discuție aprigă menită să decidă care este cel mai bun jucător de fotbal din lume în acest moment. Cristiano Ronaldo este pe cale să câștige mai mult de $1 milard de dolari în cariera sa din salariu și promovări de produse, un prag pe care niciun alt fotbalist nu l-a depășit încă. Când va reuși să atingă acea sumă, Ronaldo se va alătura clubului de sportivi care au $1 miliard, printre care se regăsesc și Floyd Mayweather ($1 miliard), Michael Schumacher ($1 miliard), Jack Nicklaus ($1.15 miliarde), Arnold Palmer ($1.35 miliarde), Tiger Woods ($1.65 miliarde) și Michael Jordan ($2+ miliarde).

Viața lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro s-a născut la data de 5 Februarie 1985 pe insula portugheză Madeira. Mama sa lucra ca și bucătar iar tatăl grădinar, totodată ocupându-se part-time de managementul echipamentului pentru o echipă locală de fotbal. Cristiano nu provine dintr-o familie bogată ci din contră, acesta a fost nevoit să împartă aceeași cameră cu frații și surorile lui. Numele de ”Ronaldo” a fost adăugat lângă ”Cristiano” de tatăl său, în onoarea lui Ronald Reagan.

Cristiano a arătat un talent nativ la fotbal încă de la o vârstă fragedă, la 12 ani reușind să semneze cu Sporting Lisabona la juniori. La vârsta de 14 ani, acesta s-a lăsat de școală pentru a se concentra pe cariera de fotbalist. În același timp, acesta fusese exmatriculat din școală după un incident în care a aruncat cu un scaun spre un profesor. Viața nu a fost totuși ușoară pentru Ronaldo, acesta descoperind mai târziu că are o problemă la inimă care necesită operație. Ronaldo a revenit la antrenamente după operația care i-a stabilizat ritmul cardiac.

Cariera de fotbalist

La 17 ani, Cristiano Ronaldo a debutat la Sporting Lisabona, marcând două goluri într-un meci care s-a terminat 3-0. După ce Sporting i-au bătut pe Manchester United cu 3-1 în 2003, managerul Manchester a hotărât să-l ia pe Ronaldo în echipa sa. La începutul sezonului următor, Ronaldo a semnat cu Manchester United, unde a debutat ca rezervă într-un meci câștigat cu 4-0, marcând primul său gol dintr-o lovitură liberă.

Deși a cerut un transfer în sezonul 2006-2007, Ronaldo a continuat să joace la Manchester United și și-a îmbunătățit stilul de joc în acest timp. Pe durata sezonului, el a înscris peste 20 de goluri și a câștigat Premier League. Sezonul următor, Ronaldo a câștigat Champions League pentru prima dată, marcând 42 de goluri și doborând un nou record pentru club. În final, Cristiano a mai petrecut încă un an la Manchester United, în sezonul 2008-2009.

Citește și: Care este averea lui Gigi Becali în 2021

Ulterior, Ronaldo s-a întors la Real Madrid, clubul copilăriei sale, pentru un pret record la vremea aceea. Acesta a marcat în fiecare dintre cele patru jocuri pentru club, setând un nou record. A încheiat sezonul la Real Madrid cu 33 goluri, iar sezonul următor a devenit primul jucător al echipei care a reușit să înscrie peste 40 de goluri. În anul următor, și-a doborât singur propriile recorduri cu 60 goluri. După mai mulți ani în care a avut succes, Ronaldo a încheiat anul 2013 cu 69 goluri, câștigând pentru prima dată Balonul de Aur. În 2018, Cristiano Ronaldo a plecat de la Real Madrid cu multiple trofee câștigate și recorduri stabilite.

Și-a continuat cariera alăturându-se echipei Juventus, încheind primul său sezon la echipă cu 21 goluri. În 2020, Ronaldo și-a început cel de-al doilea sezon la Juventus. De asemenea, Ronaldo a avut o carieră de succes și pe plan internațional, câștigând Euro Cup în 2016. Cristiano a fost întotdeauna devotat ca jucător la diferite echipe, având în majoritatea cazurilor un rol de lider al echipei.

cristiano ronaldo avere 2021

Ce salariu are Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo câștigă de obicei mai mult de $60 milioane de dolari pe an din salariu, cu toate că suma s-a schimbat de-a lungul anilor în functie de cluburile la care a activat. În afara terenului, Ronaldo câștigă mai mult de $40 milioane pe an din contracte de publicitate.

În perioada Iunie 2017 – Iunie 2018, Cristiano a câștigat $108 milioane astfel: $61 milioane din salariul de fotbalist și $47 milioane din publicitate. Între Iunie 2018 – Iunie 2019, acesta a câștigat $110 milioane din imperiul pe care l-a construit. În următoarea perioadă de un an, a câștigat $120 milioane.

Una dintre cele mai productive colaborări ale lui Ronaldo a fost cu Nike. În Noiembrie 2016, a fost dezvăluit faptul că fotbalistul a semnat un contract pe viață de $1 miliard de dolari cu Nike. Clauzele contractului nu sunt cunoscute însă se crede că înțelegerea a venit la pachet cu un bonus de început de $100 milioane.

În plus, Cristiano Ronaldo mai vinde și produse sub propriul său brand, precum parfumuri și haine.

După ce a petrecut 9 ani la Real Madrid, în 2018 Ronaldo a semnat un contract de 4 ani cu Juventus care îi aduce un salariu de $64 milioane pe an.

Stilul de joc

Cristiano Ronaldo și-a început cariera ca și mijlocaș, folosindu-și viteza și abilitățile pentru a-și învinge oponenții în situații de unu la unu. Încă de mic, Ronaldo s-a făcut remarcat prin abilitățile sale de a șuta, mai ales în loviturile de la distanță și loviturile libere. Mai târziu, Ronaldo și-a dezvoltat propria tehnică pentru lovituri libere care implica lovitul mingii în centru, astfel încât traseul acesteia prin aer să fie imposibil de intuit de către adversari.

Premii și trofee

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai premiați jucători de fotbal din istorie. El a câștigat Balonul de Aur de 5 ori, acesta fiind cel mai important titlu pe care îl poate primi un jucător. De asemenea, a câștigat Gheata de Aur de 4 ori, un trofeu acordat celor mai mari marcatori din diferite ligi. În ceea ce privește aceste două titluri, Ronaldo le-a câștigat de mai multe ori decât orice alt jucător din Europa.

Ronaldo a câștigat 29 de trofee pe parcursul carierei sale, încluzând șase titluri de ligă, cinci Champions League, un Euro Cup și un Nations League. Când a câștigat Champions League pentru a 5-a oară în 2018 , acesta a devenit primul jucător din istorie cu o asemenea performanță. De asemenea, numărul de goluri înscrise de către Ronaldo este uimitor. Până în 2020, acesta a înscris pe parcursul carierei peste 700 de goluri, dintre care 128 în Champions League și 9 în Euro Cup. Până la vârsta de 35 ani, Ronaldo a jucat în mai mult de 1000 meciuri de fotbal și încă nu dă semne că s-ar retrage.

Post Your Thoughts