Michael Schumacher avere și salariu în 2021: Michael Schumacher este un fost pilot de curse Formula 1 cu o avere netă de $600 milioane dolari. A început cursele la o vârstă foarte fragedă iar astăzi este considerat unul dintre cei mai de success piloți din Formula 1. Cariera lui a durat din 1991 până în 2006 cu Benetton și Ferrari. Ralf Schumacher, fratele mai mic al lui Michael este de asemenea un pilot de curse de succes.

care este averea lui Michael Schumacher

Avere Schumacher: $600 milioane dolari
Salariu Schumacher: $50 milioane dolari
Data nașterii: 3 ianuarie 1969 (52 ani)
Înălțime: 1.74m
Profesie: pilot de curse
Ultima actualizare: 2021

Tinerețea lui Michael Schumacher: S-a născut la data de 3 Ianuarie 1969 în Hürth, care la acea vreme făcea parte din Germania de Vest. Michael, fiul lui Rolf și al lui Elisabeth Schumacher s-a născut cu viteza în sânge. Când Michael avea doar 4 ani, tatăl său a montat un mic motor de motocicletă în kartul său cu pedale. Cu ajutorul părinților, Michael a devenit cel mai tânăr membru al clubului de karting din Kerpen-Horrem. La 6 ani, Schumacher a câștigat primul campionat de la club și a continuat cursele pe parcursul copilăriei și adolescenței, câștigând multe campionate atât în Germania cât și în restul Europei. Deși legile din Germania cer ca pilotul unui kart să aibă cel puțin 14 ani, Schumacher și-a obținut licența la vârsta de doar 12 ani în Luxemburg. Din 1983, de când și-a obținut licența, Schumacher a câștigat multe campionate de karting și a semnat cu echipa WTS Formula Three a lui Willi Weber în 1989.

Cariera în Formula 1: Michael a debutat în Formula 1 în 1991 la Grand Pix în Belgia iar în 1994 a reușit să câștige 6 din 7 curse. În 1996 s-a alăturat echipei Scuderia Ferrari S.P.A., echipă care s-a chinuit câțiva ani să câștige un campionat până să apară Schumacher. Michael a început să câștige curse peste noapte pentru această echipă iar în 1999 a reușit să câștige prestigiosul titlu Constructors. Deși cariera lui părea că este la apogeu la finalul anilor ’90, următorul deceniu s-a dovedit a fi chiar mai de succes pentru Schumacher. La începutul anilor 2000, Schumacher începuse să câștige mai multe campionate decât orice alt pilot din istorie. A câștigat Formula 1 de 7 ori în 1994, 1994, 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004. A mai câștigat World Championship în 2001, Italian Grand Pix dar și Japanese Grand Pix. După succesul enorm, Schumacher și-a anunțat retragerea în 2006. Patru ani mai târziu, în 2010, a anunțat că revine cu Mercedes GP și a scos cel mai bun timp la calificări în 2012 la Monaco Grand Prix, urmând ca mai apoi să iasă pe locul 3 la European Grand Prix. Cu ultimul câștig, Schumacher a devenit cel mai bătrân pilot care a reușit să obțină un loc pe podium, ultimul caz de acest gen fiind cel al lui Jack Brabham care a obținut locul 2 în 1970 la British Grand Prix.

De-a lungul anilor au apărut diferite controverse cu privire la Michael. Câteva dintre acestea includ sancțiuni pentru condus periculos dar și presupuse acuzații de înșelăciune.

Cariera lui Schumacher s-a încheiat brusc după accidentul avut la ski în Decembrie 2013 care l-a lăsat cu leziuni cerebrale. Acesta ieșise să skieze cu fiul său de 14 ani, Mick, în Alpii Francezi, când a căzut și s-a lovit cu capul de o piatră. Deși purta cască, a suferit lovituri puternice la cap. Potrivit medicilor, acesta ar fi murit dacă nu purta cască. După accident, Schumacher a fost plasat în comă indusă pentru 6 luni și nu a mai avut nicio apariție publică de atunci. Și-a recăpătat cunoștința în Iunie 2014 și a fost transferat în Elveția pentru recuperare. Abia în Septembrie 2014 Michael a reușit să se întoarcă acasă iar în luna Noiembrie a fost făcut public faptul că acesta este paralizat și se află în scaun cu rotile. Schumacher își pierduse abilitatea de a vorbi și a suferit pierderi de memorie. În Septembrie 2019 Michael a fost transferat la Paris pentru a urma un tratament cu celule stem în speranța că recuperarea lui va fi mai ușoară.

Filantropie: Pe parcursul carierei sale, Michael Schumacher a donat zeci sau poate sute de milioane de dolari unor organizații caritabile din întreaga lume. Suma totală donată de către acesta este necunoscută pentru că majoritatea donațiilor au fost făcute în mod anonim. Este cunoscut însă faptul că în ultimii săi 5 ani de pilotaj a donat către UNESCO suma de $50 milioane. Acesta a mai plătit pentru construcția unei școli în Dakar, Senegal. A mai sponsorizat un spital pentru victimele războiului din Sarajevo. A mai donat undeva la $5-10 milioane la fundația Clinton. În 2004, a donat $10 milioane pentru a ajuta victimele cutremurului din Oceanul Indian. Acesta și-a pierdut bodyguardul în urma cutremurului și a tsunami-ului ulterior. Schumacher a mai fondat și ”Palace for the Poor” în Lima, Peru, o asociație caritabilă care îi ajută pe copiii de pe străzi să aibă acces la educație, mâncare, haine și adăpost.

Viața personală: Michael s-a căsătorit cu Corinna Betsch în August 1995 și au împreună 2 copii: fiica Gina-Marie (născută în 1997) și Mich (născut în 1999). Michael a avut tot timpul grijă să își țină viața personală departe de lumina reflectoarelor, de aceea nu sunt cunoscute foarte multe date la acest capitol. În 2019, Mick Schumacher, fiul lui Michael, a fost numit pilot pentru Ferrari Driver Academy. Înainte de accidentul de la ski, lui Michael îi plăceau atât echitația cât și fotbalul.

Câștiguri și avere Michael Schumacher: Printre altele, Schumacher este și unul dintre cei mai bine plătiți sportivi ai tuturor timpurilor, câștigurile de-a lungul carierei sale depășind $1 miliard de dolari. Cu aceaestă avere, Schumacher se află pe locul 5 în topul celor mai bine plătiți sportivi după Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Tiger Woods și Michael Jordan. Chiar și în anii în care nu pilota, Schumacher câștiga $50 milioane doar din publicitate. În momentul de vârf al carierei sale, acesta era plătit cu $10 milioane pe an de către Shell doar pentru a purta o șapcă cu logoul companiei în toate aparițiile sale publice. În total, Michael câștiga între $80-100 milioane pe an, sumă care îl făcea să fie cel mai bine plătit sportiv din lume. Din 1990, de când Forbes a început să includă și sportivi în topurile lor, Schumacher a apărut în revistă în fiecare an.

Imobiliare: Michael și soția sa dețin un portofoliu imobiliar de invidiat care se întinde pe tot globul. La momentul accidentului, locuința principală a lui Michael și al soției sale Corinna era un conac din Elveția situat pe malul lacului Geneva. Cei doi soți au fost foarte pasionați de cai și echitație, astfel că mai dețin și un ranch în Texas. În 2018, soția lui Michael a cumpărat o proprietate în valoare de $40 milioane de dolari în Mallorca, Spania care se întinde pe mai bine de 14.000m²

Post Your Thoughts