România, deși pare o țară săracă de la distanță, ascunde sute de milionari care au ridicat imperii pe meleagurile țării noastre. Îți prezentăm top cei mai bogați români și ce avere au aceștia în 2021. Forbes Top 500 a oferit datele celor mai bogați români.

Cei mai bogați oameni din România

Locul Nume Avere
#10 Iulian Dascălu 1,2 mld. lei
#9 Anca Vlad 1,3 mld. lei
#8 Familia Talpeș 1,4 mld. lei
#7 Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu 1,4 mld. lei
#6 Radu Dimofte 1,5 mld. lei
#5 Zoltan Teszari 1,9 mld. lei
#4 Anastasia Soare 2,3 mld. lei
#3 Ion Țiriac 6 mld. lei
#2 Dragos și Adrian Pavăl 7,5 mld. lei
#1 Daniel Dines 7,7 mld. lei

Cine sunt cei mai bogați români

Tabelul de mai sus îți prezintă pe scurt poziția în top 10, numele și averea în lei a celor mai bogați români. Mai jos îți prezentăm mai multe date pe care poate ți-ai dori să le știi despre aceștia.

Locul 10, Iulian Dascălu, 1,2 mld. lei

Iulian Dascălu dezvoltă proiecte imobiliare în țară de mai mult de 20 de ani. Imperiul acestuia este cunoscut sub numele de ”Iulius”, ceea ce spune tot ce trebuie să știi despre averea omului de afaceri. Lanțul de centre comerciale include Iulius Mall și Palas Mall. Iulian Dascălu s-a născut la data de 21 iulie 1969 (51 ani).

Locul 9, Anca Vlad, 1,3 mld. lei

Anca Vlad deține grupul Fildas-Catena, implicit cele mai cunoscute farmacii din țară: Catena. Aceasta este de departe femeia cu cea mai multă putere din lumea afacerilor din România și a declarat în anul trecut un record al cifrei de afaceri.

Locul 8, Familia Talpeș, 1,4 mld. lei

Familia Talpeș a dezvoltat cel mai puternic brand românesc: Bitdefender – oferă soluții de securitate cibernetică pe plan mondial. Deciziile bune luate de aceștia pe durata pandemiei i-au propulsat și mai puternic în business. Mai mult decât atât, brand-ul se implică și în problemele comunității, venind cu soluții.

Locul 7, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, 1,4 mld. lei

Imobiliarele, cel mai de succes domeniu pentru antreprenori? Se pare ca da, cel puțin în cazul lui Andrei Diaconescu și al lui Victor Căpitanu. Cei doi se numără printre cele mai importante persoane din industria imobiliara din România. Aceștia au ridicat un imperiu prin perseverență, răbdare și disciplină.

Locul 6, Radu Dimofte, 1,5 mld. lei

HoReCa este domeniul care i-a adus succesul lui Radu Dimofte. Chiar dacă pandemia a afectat majoritatea business-urilor din acest domeniu, deciziile luate de Radu Dimofte au fost unele inspirate astfel că averea acestuia a crescut chiar în plinîă pandemie. Acesta controlează brand-uri precum: KFC, Pizza Hut, Taco Bell, Hard Rock Cafe.

Locul 5, Zoltan Teszari, 1,9 mld. lei

Zoltan Teszari controlează compania RCS & RDS, unul dintre cei mai mari furnizori telecom din România. Deși criza din anul trecut a lovit multe afaceri, compania lui Zoltan nu a avut de suferit. Nivelul ridicat de stabilitate al acestei companii se datorează investițiilor mari din anii precedenți.

Locul 4, Anastasia Soare, 2,3 mld. lei

CEO la Anastasia Beverly Hills, aceasta a avut parte de pierderi în ultima vreme însă nu suficient de mari încât să ”o doboare” de pe locul 1 în industria sprâncenelor.

Locul 3. Ion Țiriac, 6 mld. lei

Așa cum ne-a obișnuit deja de mulți ani, Ion Țiriac continuă să prospere la capitolul business. Averea lui Țiriac a avut parte de o scădere în timpul pandemiei iar cea a lui Daniel Dines a crescut, astfel că locurile în top ale celor doi s-au inversat.

Locul 2, Frații Dragos și Adrian Pavăl, 7,5 mld. lei

În urmă cu doi ani, compania deținută de cei doi frați, Dedeman, a avut parte de o creștere de 13,7% a cifrei de afaceri, acesta reprezentând al șaselea an de creștere consecutivă. Aceștia s-au obișnuit deja să aibă parte de creșteri de peste un miliard de lei de la an la an.

Locul 1, Daniel Dines, 7,7 mld lei

Unicornul UiPath continuă să crească. Suntem tot mai aproape de roboții pe care îi vedeam în filmele SF de acum câțiva ani iar compania lui Daniel Dines este unul dintre responsabili. Daniel Dines este un IT-st care a ajuns pe locul 1 în topul celor mai bogați români prin aptitudinile sale în domeniul automatizărilor.

Citește și: Top cele mai bogate femei din România

Post Your Thoughts