Majoritatea articolelor despre averea vedetelor, oamenilor de afaceri, polticienilor și așa mai departe se concentrează în general pe bărbați, însă dacă aruncăm o privire în Top 300 Capital vom observa însă multe femei de succes care au dobândit averi impresionante și au creat adevărate imperii în domeniile în care activează.

Așadar, astăzi vă prezentăm top cele mai bogate femei din România potrivit Top 300 Capital. Vă recomandăm să citiți și Top cei mai bogați români sau Top cele mai bogate vedete din România.

Locul Nume Avere
#10 Iulia Dobrin 9 milioane euro
#9 Ariadna Avram 13 milioane euro
#8 Simona Halep 47 milioane euro
#7 Mihaela Nicola 48 milioane euro
#6 Camelia Șucu 55 milioane euro
#5 Luchi Georgescu 72 milioane euro
#4 Liana Voiculescu 155 milioane euro
#3 Veronica Gușă de Drăgan 250 milioane euro
#2 Anca Vlad 480 milioane euro
#1 Anastasia Soare 650 milioane euro

Locul 10, Iulia Dobrin, 9 milioane de euro sau 44 milioane lei

Iulia Dobrin este inima, sufletul și mintea companiei I.D. Sarrieri pe care a fondat-o în anul 1992. Încă din vremea în care era studentă, Iulia visa la crearea unui brand faimos de lenjerie de lux. La vârsta de 25 ani, aceasta a cumpărat o fabrică de lenjerie veche de 55 ani din București și din acel moment a început să scrie istorie cu I.D. Sarrieri. Încă de la început scopul acesteia a fost să creeze un produs de lux, foarte fashion, care să atragă și faima internațională și chiar așa s-a întâmplat. Iulia Dobrin este ea însăși un fashion icon, fiind tot timpul o adevărată apariție feminina de fiecare dată când se afișează. Aceasta poartă în general fuste, pantalonii fiind aproape imposibil de regăsit în garderoba ei. Tot Iulia a adus în România creațiile celebrului brand de lux Christian Louboutin, fiind de altfel și brandul care se regăsește cel mai des în colecția imensă a acesteia. De fiecare dată când apare, Iulia Dobrin are grijă ca întreaga ei imagine să fie impecabilă, de la ținută, până la machiaj și coafura.

avere Iulia Dobrin

Iulia Dorbin, fondator I.D. Sarrieri

Locul 9, Ariadna Avram, 13 milioane de euro sau 64 milioane lei

Ariadna Avram a fondat compania Top Diagnostic acum mai bine de 20 ani și a reușit să își consolideze o poziție importantă pe piața de distribuire de echipamente de diagnostic pentru laboratoare încă după primii ani de activitate. Averea Ariadnei Avram se ridică astăzi la 13 milioane de euro. Pe lângă pasiunea pentru afaceri, Ariadna a pus multă pasiune și într-un muzeu ridicat în cistea bunicului său, Baronul George Löwendal, bine-cunoscutul pictor și scenograf. Muzeul se regăsește astăzi în vechea clăride a ambasadei Malaeziei. Revenind la afaceri, firma Ariadnei a început cu doar 4 angajați iar primul pas spre succes a fost obținerea unui contract cu multinaționala Roche Diagnostics. A fost nevoie de doar un an de activitate ca afacerile firmei să atingă deja pragul de 400.000 euro, aproape jumătate de milion. Cele mai mari dificultăți întâmpinate de aceasta au fost legate de găsirea unor oameni competenți și de încredere pentru dezvoltarea echipei. În anul 2002, profitul companiei a fost de 600.000 iar doar un an mai târziu ajunsese la 1.6 milioane euro, aceasta fiind povestea primului milion făcut de Ariadna Avram.

avere Ariadna Avram

Ariadna Avram, fondator Top Diagnostic

Locul 8, Simona Halep, 47 milioane de euro sau 230 milioane lei

Simona Halep a făcut cu adevărat senzație în tenis atât în România dar mai ales pe plan internațional iar această performanță nu a rămas nerăsplătită. Suma totală câștigată de Simona Halep din turneele de tenis de până acum se ridică la 32 milioane de euro. Pe lângă această sumă impresionantă, trebuie să avem în vedere faptul că banii încasați în urma contractelor de sponsorizare cu diverse branduri pot fi cel puțin de aceeași valoare ca și suma din turnee, dacă nu chiar mai mult. La sfârșitul anului 2020, Top 300 Capital scria despre Simona Halep că ar avea o avere estimată la 47 milioane euro. În comparație cu alte nume importante din sportul românesc, Simona are cu un milion de euro mai mult decât Cosmin Olăroiu și cu 10 mai mult decât Mircea Lucescu, aceștia fiind unii dintre cei mai cunoscuți antrenori din România. Averea lui Dan Petrescu este aproximativ 31 milioane euro iar cea a lui Gică Hagi 29 milioane de euro. Simona a reușit, așadar, să depășească într-un timp scurt nume grele din țara noastră. Mai nou, la averea câștigată din tenis încep să se adauge și profiturile din afaceri. Simona a investit în domeniul imobiliar, având mai multe blocuri de apartamente în Mamaia, două hoteluri în Brașov dar și un hotel de 5 stele care urmează să fie construit în centrul Constanței.

avere Simona Halep

Simona Halep

Locul 7, Mihaela Nicola, 48 milioane euro sau 236 milioane lei

Mihaela Nicola și soțul ei dețin împreună cea mai mare agenție de publicitate din România, numită The Group. Mihaela a avut grijă să aibă o prezență destul de discretă și să nu divulge prea multe lucruri din viața personală. Cu toate acestea, ceea ce putem observa cu ochiul liber la fiecare apariție Mihaelei este atenția pe care o acordă stilului vestimentar. Gențile scumpe sunt ceva obișnuit, brandul preferat al acesteia fiind Hermes, iar garderoba include multe piese vestimentare unice, pălării și ținute scumpe.

avere Mihaela Nicola

Mihaela Nicola, fondator The Group

Locul 6, Camelia Șucu, 55 milioane euro sau 271 milioane lei

Camelia Șucu este în vârstă de 56 ani și este fosta soție a cunoscutului om de afaceri Dan Șucu, fondatorul Mobexpert. Camelia are o experiență în business de peste 25 ani și a fondat afaceri de succes precum Iconic Health, Natuzzi sau Piața de Gros Abundia. În momentul divorțului, presa a relatat faptul că Dan Șucu i-a oferit 40 milioane de euro Cameliei, lucru pe care aceasta îl declară ca fiind fals, suma de 40 milioane de euro fiind de fapt încasată în urma vânzării de acțiuni pe care le deținea în cadrul societăților comerciale dezvoltate alături de fostul soț. Deși averea impresionantă îi permite Cameliei Șucu să abordeze orice stil vestimentar indiferent de sumă, aceasta s-a remarcat prin faptul că trece de la haine rock la haine elegante frecvent, nereușind astfel să se remarce printr-un stil bine definit.

avere Camelia Sucu

Camelia Șucu

Locul 5, Luchi Georgescu, 72 milioane euro sau 355 milioane lei

Au trecut mai bine de 15 ani de când Luchi Georgescu este acționar majoritar în cadrul Vincov Vrancea dar și în cadrul Meda, mult cunoscuta companie care se axează pe producerea și comercializarea de mezeluri. Vinul și mezelurile nu sunt însă singurele domenii din care Luchi Georgescu a vrut să facă succes. Mai nou, aceasta a dezvoltat afaceri și în imobiliare. Luchi este foarte apreciată ca și femeie de afaceri și totodată a primit renumele de ”regina vinurilor” în România. Vincon Vrancea deține 11 crame și aproximativ 1500 hectare de viță de vie în mai multe podgorii din țară. Totodată, Luchi Georgescu a fost prima persoană care a importat în românia multe branduri internaționale precum cafeaua solubilă Elite, ciocolata Milka sau berea Heineken. În același timp, Luchi a reprezentat exclusiv pentru câțiva ani importurile Philip Morris în România.

avere Luchi Georgescu

Luchi Georgescu, acționar Vincov Vrancea & Meda Prod

Locul 4, Liana Voiculescu, 155 milioane euro 764 milioane lei

Liana Voiculescu sau Doamna Voiculescu, soția bine cunoscutului Dan Voiculescu are o avere de 155 milioane euro. ”Motorul” principal al averii familei Voiculescu este trustul de presă Intact care include Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Radio ZU, ZU TV, site-urile LaJumate, CarZZ, HomeZZ, EatZZ. Aparițiile doamnei Voiculescu sunt întotdeauna suprinzătoare și elegante, aceasta fiind mereu atentă la detalii. Averea impresionantă îi permite să nu țină cont de prețuri atunci când își achiziționează noi haine sau bijuterii. Liana și Dan Voiculescu au o relație de 13 ani însă nu s-au căsătorit până acum, motivul fiind promisiunea pe care Dan i-a făcut-o fostei soții pe patul de moarte.

avere Liana Voiculescu

Liana Voiculescu, Intact Media Group

Locul 3, Veronica Gușă de Drăgan, 250 milioane euro sau 1.2 miliarde lei

Veronica Gușă de Drăgan este soția răposatului Iosif Constantin Drăgan. Iosif a fost un om de afaceri care a fondat compania ButanGas. În 2005, acesta era al doilea cel mai bogat om din România cu o avere estimată la 850 milioane de dolari. În prezent, Veronica Gușă Drăgan este una dintre cele mai bogate femei din România cu o avere de 250 milioane de euro și trăiește mai mult în afara țării, în Italia, Grecia, Spania însă mai vine și prin România. Veronica se ocupă cu distribuția de GPL (Gaz Petrolier Lichefiat) prin ButanGas.

avere Veronica Gusa Dragan

Veronica Gușă de Drăgan, ButanGas

Locul 2, Anca Vlad, 480 milioane euro sau 2.3 miliarde lei

Anca Vlad are în prezent o avere estimată la 480 milioane de euro și deține Fildas Grup prin intermediul căruia controlează lanțul de farmacii Catena. De profesie economist, Anca a reușit să dezvolte un business de succes în domeniul farmaceutic începând cu achiziționarea companiei Argeșfarm. Grupul condus de Anca Vlad este printre cei mai mari distribuitori de medicamente din România și totodată cel mai mare retailer de medicamente cu un număr de 70 de farmacii.

avere Anca Vlad

Anca Vlad, fondator Catena

Locul 1, Anastasia Soare, 650 milioane euro sau 3.2 miliarde lei

Anastasia Soare are o avere de peste 650 milioane de euro. Aceasta este o femeie de afaceri româncă, CEO și fondator al companiei americane Anastasia Beverly Hills. Cunoscută drept Regina Sprâncenelor, Anastasia a emigrat la începutul anilor 90 în Statele Unite ale Americii unde a început să dezvolte brandul de cosmetică ce a adus-o pe primul loc în topul celor mai bogate femei din România. Anastasia a reușit să îmbine talentul în afaceri cu cel în cosmetică, având astfel toate elementele necesare pentru a crea un brand care să-i aducă sute de milioane de euro și un renume mondial în domeniul în care activează.

avere Anastasia Soare

Anastasia Soare, fondator Anastasia Beverly Hills

Post Your Thoughts