Averea lui Deliric: Deliric, pe numele real Răzvan Eremia (Toto), este membru fondator al trupei CTC încă din anul 1999. A reușit să reziste mai bine de 20 de ani într-o industrie în care mulți dispar după primul hit. A trecut de la viața de stradă la cea de antreprenor, fiind fondatorul brand-ului de haine PORC și se pare că a făcut decizia corecta. Cifra de afaceri a PORC a depășit un milion de euro. Haideți să aflăm mai multe despre Deliric și ce avere a reușit să strângă rapper-ul.

averea lui deliric

Avere: €1 milion
Data nașterii: 16 august 1982 (39 ani)
Înălțime: 1.8m
Ocupație: rapper, fondator PORC
Ultima actualizare: 2021

Cine este Deliric?

Răzvan Eremia, cunoscut ca și Deliric, s-a născut la data de 16 august 1982 în București. A copilărit în zona numită ”groapă” din Floreasca. Vine dintr-o familie cu venituri care astăzi s-ar chema modeste, dar în acele vremuri era printre singurii din cartier care nu ducea lipsa de mâncare sau haine datorită spiritului antreprenorial al tatălui său care deschisese ”în groapă” un magazin alimentar care avea și păcănele. E posibil ca de la tatăl său să fi moștenit Deliric flerul în afaceri, privind astăzi iscusința cu care manageriază brand-ul de haine PORC care astăzi se laudă cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro.

Pasionat de mic de ”viața de golan” și muzica rap, Deliric s-a implicat în multe proiecte muzicale încă de la o vârstă foarte fragedă, astfel că în anul 1999 deja punea bazele trupei CTC alături de DOC și Vlad Dobrescu. Chiar dacă au apărut puțin mai târziu decât trupe precum Paraziții sau BUG Mafia, CTC au reușit să reziste mai mult de 20 ani în această industrie și pot fi astăzi așezați pe bună dreptate la un loc cu ceilalți veterani ai rap-ului românesc.

Stunt-urile de publicitate

E clar că succesul de astăzi al lui Deliric se datorează muncii din ultimii 20 ani și nu putem să nu remarcăm deciziile inspirate pe care le face Toto mai ales atunci când vine vorba de marketing. A pornit trend-uri încă de acum mulți ani când în România nici măcar nu se vorbea despre clipuri sau idei virale în general. ”Deliric e de vină” e unul dintre stunt-urile de marketing făcute de Deliric, ajungând să fie auzit de toată lumea și să apară în graffiti-uri prin tot Bucureștiul fără că mulți să știe măcar cine e Deliric sau de unde a plecat această expresie.

Graffiti ”Deliric e de vină” în București.

Putem vedea talentul în marketing al lui Deliric și astăzi în toată prezența online a PORC și felul în care a reușit să crească acest brand fără să investească bani în reclame online. Ați văzut vreodată o reclamă PORC înaintea unului clip de pe Youtube sau pe un site? Exact. PORC reușește să se promoveze ”in-house” pe contul de Instagram, pagina de Facebook sau pe canalul de Youtube PORC TV cu proiecte proprii precum Urbanist Sessions, Window Shopping, Round About, Deli Show.

Emisiunea Window Shopping PORC TV. Prezentat de Drăcea Bogdan. Invitat Teo.

 

Citește și: Care este averea lui Ilie Năstase

Care este averea lui Deliric?

Din păcate industria de muzică rap din România nu e la fel de dezvoltată precum cea din America, de exemplu, astfel că rapperii autohtoni nu ajung în topuri Forbes însă cei care au reușit în muzică duc un trai bun și la noi. Fiind membru fondator CTC și având mai mereu concerte, cu excepția perioadei de pandemie, cu siguranță Deliric are un onorariu frumos pentru cântările sale. Aceasta nu este însă singura lui sursă de venit.

Magazinul PORC și milionul de euro

În 2012, Deliric și-a început cariera de antreprenor lansând un brand cu un nume considerat bizar la acea vreme: PORC. Artistul a declarat de mai multe ori că visul lui a fost încă de mic să facă haine, așa că în urmă cu aproape 10 ani acest lucru s-a și concretizat sub acest brand pentru adolescenți.

Și pentru că rapperii trebuiau să aibă blugii foarte largi, când eram copil mi-i făceam singur. Am rămas cu visul asta de a face hainele tot eu și am făcut un magazin online, să vând hainele mele. Am pornit cu trei tricouri în 2011 și acum am ajuns undeva le vreo 300 de produse și la un business cu o cifră de afaceri de aproape 1 milion de euro”, a povestit Răzvan, zis Deliric pentru revistabiz.ro.

PORC s-a remarcat prin calitatea înaltă a hainelor pe care le comercializează la un preț doar puțin mai ridicat decât al celorlalte haine făcute de rapperi români. Pe lângă calitatea materialelor, PORC te va suprinde mereu cu o ambalare specială și interesantă, stickere cadou, poate chiar dulciuri bonus sau o felicitare prin care îți mulțumesc că i-ai ales din nou. De asemenea, modul prin care Deliric a ales să promoveze brand-ul PORC este un alt ingredient al succes-ului.

Afacerea a început destul de timid cu doar 3 tricouri însă astăzi are cea mai variată gamă de merch din România. De la tricouri, a ajuns să vândă și brichete, prosoape, tăvi pentru cuptor, veselă, bol de hrană pentru câini și multe altele, toate inscripționate cu brand-ul PORC. În 2017, cifra de afaceri ajunsese deja la 600.000 euro, dublu decât în anul precedent. În 2019, cifra de afaceri a PORC a fost de 1.1 milioane de euro și putem preconiza ca în 2020 creșterea a fost semnificativă pe baza pandemiei și a tendinței oamenilor de a cumpăra mai mult online, astfel că averea lui Deliric continuă să crească.

Deliric și INNA, cuplul anului 2020

Știrea care a făcut furori prin showbiz-ul românesc în vara anului 2020 este aceea că INNA are un nou iubit, și-anume pe rapper-ul Deliric. Aceștia și-au ținut relația secretă timp de câteva luni, însă ”s-au dat de gol” în momentul în care au plecat împreună într-o vacanță în Dubai și tot atunci au ales să-și facă publică relația. Majoritatea celor care au citit știrile despre noua relație a INNEI nici măcar nu auziseră vreodată de Deliric sau brand-ul PORC, deci putem spune că artistul a avut norocul de a beneficia de puțină reclamă cu această ocazie, chiar dacă afacerea lui mergea excelent și înainte.

Deliric și INNA în Dubai

Post Your Thoughts