Selly este în prezent cel mai popular vlogger din România. Are un canal de Youtube cu 3 milioane de abonați, o emisiune la PrimaTV și este cel care a creat trupa 5GANG. Mai pe scurt, are tot ce și-ar putea dori un tânăr de 19 ani. Haideți să aflăm care este averea lui Selly (Andrei Șelaru).

Avere: €1 milion
Data nașterii: 28 februarie 2001 (19 ani)
Înălțime: 1.85m
Ocupație: vlogger, entertainer
Ultima actualizare: 2021

Cine este Selly?

Selly, pe numele real Andrei Șelaru, este născut la data de 28 Februarie 2001 în Craiova. Având un tată inginer silvic iar mama profesoară de matematică, Selly a crescut într-o familie modestă, departe de extravaganțele pe care și le permite astăzi datorită succesului online. Și-a descoperit pasiunea pentru filmat încă de la o vârstă foarte fragedă când a primit o cameră video și a început să filmeze orice îi trecea prin minte. La vârsta de 13 ani și-a deschis canalul de Youtube care avea să-l facă celebru.

Care este averea lui Selly?

”Motorul” principal al averii lui Selly este, în mod clar, canalul său de Youtube care are în prezent 3 milioane de abonați, fiind printre cele mai mari din România. Site-ul SocialBlade ne oferă statistici referitoare la veniturile canalului de Youtube al lui Selly însă marja de eroare a acestor statistici este una destul de mare, menționând venituri lunare cuprinse între 1000 și 20.000 euro. Ținând cont de creșterea bugetelor din publicitate online în ultimul an, putem să bănuim că sumă reală este undeva la jumătatea estimării SocialBlade, așadar Selly câștigă probabil 10.000 euro pe lună doar din reclamele afișate pe canalul său de Youtube principal, fără să luăm în considerare și cel de-al doilea canal destinat late night show-ului său.

Andrei Șelaru face o avere în fiecare lună doar din reclamele afișate la clipurile de pe Youtube, însă aceasta este doar una dintre multiplele sale surse de venit. La fel ca majoritatea influencerilor, Șelly are și un magazin online de unde fanii pot cumpăra merch, haine personalizate ale acestuia. Probabil că acest magazin îi aduce vloggerului câteva mii de euro pe lună fără prea multe bătăi de cap.

Mergând mai departe ajungem la cea mai profitabilă sursă de venit pentru vloggeri și influenceri, și-anume postările sponsorizate/contractele de publicitate cu diverse companii. Ar trebui să fie evident pentru toată lumea faptul că atunci când o persoană foarte urmărită pe social media se postează alături de un produs anume, în 90% din cazuri acesta este plătit să o facă. O singură postare pe Instagram poate costa minim 1000 euro pe profile precum cel al lui Selly. ”Easy money” după cum spune chiar vloggerul într-una dintre piesele 5GANG.

Citește și: Care este averea lui Dorian Popa

Concerte 5GANG

5GANG este probabil trupa pentru copii numărul 1 din România, având zeci de milioane de vizualizări la fiecare piesă. Toată această popularitate generează venituri atât din reclamele de pe Youtube, trimit cumpărători pe magazinul online și, cel mai important, oferă posibilitatea de a obține onorarii imense pentru concerte. Odată cu apariția pandemiei acest sector a fost dărâmat, dar cu siguranță 5GANG va reveni în forță pe segmentul de concerte cu public imediat ce legea va permite din nou astfel de adunări.

Mașina lui Selly

Un subiect care a dat naștere la zeci de știri în presa românească: mașina de 70.000 euro a lui Selly, un Mercedes CLS 2019. Bucurându-se de succesul din vlogging și de averea pe care o deține la o vârstă fragedă, Selly și-a împlinit un vis cumpărându-și un Mercedes de 70.000 euro la 18 ani, imediat după obținerea permisului de conducere. Multe persoane publice au criticat decizia tânărului de a cheltui o sumă atât de mare pe prima sa mașină, fapt pe care chiar artistul l-a confirmat spunând că achiziția mașinii clar nu a fost o decizie înțeleaptă din punct de vedere financiar însă i-a adus satisfacție. Din păcate, acesta a avut un accident într-un sens giratoriu din București la scurt timp după ce și-a cumpărat mașina, fapt care a alimentat și mai mult părerile critice ale oamenilor din televiziune și nu numai. Accidentul a fost însă unul minor și fără victime.

Selly și CLS-ul din 2019

Selly și Academia de Vlogging

După cum spuneam cu câteva rânduri mai sus, industria concertelor a fost efectiv distrusă de pandemie iar artiștii s-au îndreptat către noi surse de venit. O astfel de decizie neașteptată a venit și din partea lui Selly care a lansat în luna Februarie 2021 Academia de Vlogging, un curs menit să-i învețe pe doritori cum să aibă succes în această industrie. Pachetul standard pentru a învăța secretele vloggingului de la însuși Selly costă 297 lei însă prețul poate ajunge și la 997 dacă dorești să ai acces la beneficiile pachetului VIP.

Selly este milionar?

Artistul se autoproclamează milionar în multe dintre versurile pieselor 5GANG alături de ceilalți membri ai trupei. Dacă e să ținem cont de toate sursele de venit menționate mai sus putem ajunge cu ușurință la concluzia că Selly are cel puțin un milion de euro în conturi. Nimeni nu poate să știe suma exactă cât timp vloggerul nu o va declara public însă, aruncând o privire la toate cifrele acestuia de pe rețelele de socializare putem să bănuim că tânărul are deja o sumă care i-ar putea ajunge să trăiască mulți ani în lux fără griji.

Selly vs Ministrul Educației

Selly și-a construit reputația prin intermediul canalului de Youtube unde face vlog dar și prin trupa 5GANG, unde cântă muzică pentru copii cu versuri mai mult sau mai puțin etice sau morale. Odată cu expunerea tot mai mare de care are parte în ultimii ani, Selly pare că a început o campanie de spălare a propriei imagini, ajutat fiind și de Global Talent United unde este semnat. Fiind cunoscut pentru luxul și milioanele pe care le etalează și versuri precum ”gagică-ta e la mine în DM”, Selly a demarat proiecte precum cel pentru schimbarea educației în încercarea de a fi luat în serios și de oameni care au depășit vârsta de 12 ani.

Încercarea de a avea o dezbatere publică cu actualul ministru al educației care a refuzat invitația, urmată de o discuție cu fostul ministru al educației care chiar a avut loc plus celelalte inițiative pe care Selly le-a luat în emisiunea lui sau în vloguri – toate acestea sunt lucruri pozitive pentru care Selly poate fi lăudat, problema este însă în altă parte. Nu poți astăzi să apari în videoclipurile de la 5GANG în ipostaze extravagante, mâine să-l chemi pe Tzanca Uraganu la ziua ta în timpul pandemiei nerespectând restricțiile, iar poimâine să dezbați subiectul educației în România cu ministrul și să te aștepți ca toată lumea să te ia în serios. Selly ar trebui să își aleagă o tabără. Deși înțelegem încercarea lui de a acapara ambele segmente de public, atât copiii prin conținutul de entertainment cât și adulții prin temele serioase, s-ar putea ca una dintre cele două să se piardă pe drum.

Selly vs Fake News

Un alt stunt făcut de Selly este cel cu accidentul fake. În trecut, la scurt timp după obținerea permisului de conducere și după ce toată lumea a avut ceva de comentat pe subiectul mașinii de 70.000 euro achiziționate de Selly, acesta a cauzat un accident într-un sens giratoriu din București, fără victime dar cu o daună serioasă la noua sa mașină. Un an mai târziu, Selly a regizat un accident pentru a testa seriozitatea presei din România.

Acesta a editat un videoclip în care mașina lui, un Mercedes CLS din 2019, părea să fie din nou avariata grav în urma unui accident. Videoclipul, filmat amatoricesc, special pentru a părea real, cu vocea unui ”fan” pe fundal, a fost trimis pe emailul unei singure redacții, cea de la România TV, care au făcut din asta o știre și au transmis-o pe post fără ca Selly să primească măcar o întrebare în legătură cu incidentul. Știrea a fost preluată în scurt timp de toate televiziunile și site-urile de știri din România, în continuare fără ca nimeni să verifice dacă fapta este sau nu reală.

Decizia lui Selly de a regiza accidentul pare să fi fost una înțeleaptă. Aceasta i-a adus expunere în toate publicațiile din România, chiar dacă una aparent negativa, însă exact cum se zice ”bad publicity is still publicity”. În plus, videoclipul postat pe Youtube în care Andrei Șelaru ne spune adevărul despre filmarea cu accidentul i-a adus acestuia peste 2 milioane de vizualizări.

Selly Show la Prima TV

După ce în timpul primului lockdown din România Selly a început emisiunea Selly Show Live, un fel de podcast cu diverși invitați, acesta a trecut la nivelul următor când, pe 1 Decembrie 2020, a lansat la Prima TV o emisiune care se vrea a fi un late night show, anume Selly Show.

Cu o durată medie de peste o oră per episod, Selly apare la Prima TV în fiecare săptămână. Contrar aștepărilor, emisiunea nu a fost lansată exclusiv pe canalul lui de Youtube ci este o producție dedicată postului de televiziune Prima TV. Doar primul episod a fost publicat integral pe canalul de Youtube al lui Selly. Din episoadele următoare ale emisiunii au fost postate doar mici fragmente pe canalul secundar al lui Selly.

Emisiunea are atât părți cu discuții serioase cu invitații cât și glume, sketch-uri, momente amuzante. Selly apare mereu îmbrăcat elegant în costum iar producția este una demnă de un late night show, varianta românească.

Update 1 Aprilie 2021: Selly Show de la Prima TV se oprește

Selly lansase pe Prima TV emisiunea ”Selly Show” la finalul anului trecut. În cele 4 luni de emisiune, pe Prima TV au fost difuzate 13 ediții ale Selly Show. Audiența a însumat, in medie, 80.000 de telespectatori. Maximul a fost de 260.000 de telespectatori pentru ediția de Crăciun.

Selly a declarat că a fost în totalitate decizia lui de a pune capăt aici emisiunii. Nu consideră că a fost un eșec, ci o experiență din care a avut de învățat o mulțime de lucruri. Deși emisiunea și-a atins parțial scopul, acela de a aduce un public mai tânăr pe TV, audiența nu a fost una satisfăcătoare.

Audiență Selly Show la Prima TV

Post Your Thoughts